Jak chutná Praha
Praha 6 se také účastní soutěže "Jak chutná Praha" se svým produktem: ŠEST POCHOUTEK PRAHY 6, který dokáže podráždit chuťové pohárky dobrotami, které se k Praze 6 vztahují.
Lahodné „Hanspaulské víno“ připomíná vinice, které kdysi lemovaly stráně Hanspaulky, chuťovkou je „Ovenecký sýr“ s odkazem na Bubeneč, které se kdysi říkalo Ovenec právě proto, že se zde chovaly ovce. Coby hlavní chod je možné servírovat „Střešovické taliány“, vyráběné ještě podle staré československé státní normy.
Jde o výrobek z vepřového masa, který se vaří, ale neudí a jeho výroba trvá zhruba týden. Vypadá jako větší buřt. Před konzumací se půl hodiny ohřívá, pak se podává s křenem a hořčicí. K masu lze zakousnout propečený „Vořechovský rohlík“ z Ořechovky, který je vyhlášený svou chutí po celé Šestce. Celé se to zapijí „Klášterním pivem“. Sladkou tečku mohou představovat „Petřinské buchty“ se speciální voňavou náplní.
Ke správnému gurmánskému zážitku nepatří pouze chuť a vzhled samotných dobrot, ale také práce personálu. Jinými slovy: Nejde pouze o to, co jíme, ale také od koho to jíme :O)) Pro správnou konzumaci ŠESTI POCHOUTEK PRAHY 6 je proto ideální, když pochoutky servíruje stevardka a mnich. Praha 6 má totiž dva mezinárodně uznávané symboly – letiště a klášter.
Soutěž Jak chutná Praha pořádá Pražská informační služba, Pražský kulinářský institut a Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.
http://www.praguewelcome.cz/cs/servis/jak-chutna-praha/index.shtml
www.praha6.cz