Jim Beam v novém luxusnějším kabátě
Jim Beam po dlouhé době přináší nový design celého portfolia. Od poloviny roku 2016 se na více než 100 trzích po celém světě objeví ve zbrusu nových lahvích a baleních. Aktualizovaný design tak bude lépe reprezentovat prémiový bourbon, který je již více než 200 let pečlivě připravován podle rodinné receptury.
Lahev Jim Beam je nyní odvážnější, s graficky čistšími popisky, portréty mistrů palírny Jim Beam a známým „růžicovým“ logem. Produkty v prémiové řadě, která zahrnuje i oblíbený bourbon Jim Beam Devil‘s Cut, nyní mají hranatější tvar lahve a kvalitní matný papír etikety.
„Po sedm generací a více než 220 let rodina Beamů vyrábí jeden z nejlepších bourbonů na světě a nové prémiové balení nyní ještě lépe odráží tuto nepopiratelnou kvalitu,“ řekl Albert Baladi, prezident Beam Suntory.
„Je to další milník v historii mé rodiny,“ řekl Fred Noe, mistr palírny Jim Beam, který je zástupcem již sedmé generace rodiny Beamů. A dodává: „Vždycky jsem byl hrdý na to, že tváře všech našich mistrů destilatérů se dívají z lahví Jim Beam po celém světě. A pocit je to ještě lepší, když vím, že si z nich lidé nalévají to nejlepší, co mohou mezi bourbony najít."
Společnost Beam Suntory, třetí největší světový výrobce prémiových destilátů, aktuálně přináší na český trh také dlouho očekávanou novinku: Jim Beam Double Oak. Tento bourbon zraje v čerstvě vypálených sudech z amerického bílého dubu - stejně jako všechny Kentucky Straight Bourbony od Jim Beam, a pak je přemístěn na druhé období zrání do dalšího stejně ošetřeného sudu. Tento dvoustupňový výrobní proces umožňuje bourbonu delší a intenzivnější kontakt s vypálenou vrstvou dřeva, z níž získává výjimečnou, hlubokou a skvěle vyváženou chuť.
Výsledkem je bourbon whiskey jemné, ale intenzivní chuti, která vyniká, pijete-li ji samotnou i při podávání s ledem. Vychutnat si můžete vůni vanilky i kouřové náznaky páleného dřeva, které se ještě zintenzivňují a jsou provázeny dubovou chutí s bohatými stopami karamelu. Na závěr vám na patře spočine výrazná kořeněná chuť dubového dřeva.